Loading...
ماده 1 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار
در این قانون اصطلاحات زیر به جای عبارات مشروح تعریف شده به کار می روند:
الف - اتاقها شامل: اتاق بازرگانی. صنایع. معادن و کشاورزی ایران و اتاق تعاون مرکزی جمهوری اسلامی ایران است.
تبصره - اتاق بازرگانی. صنایع و معادن ایران از تاریخ تصویب این قانون به اتاق بازرگانی. صنایع و معادن و کشاورزی ایران (اتاق ایران) تغییر نام می یابد.
اتاق ایران موظف است وظایف ناشی از قانون تاسیس اتاق و بند (د) ماده (91) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی در حیطه کشاورزی. آب و منابع طبیعی و صنایع غذایی را در اولویت برنامه های خود قرار دهد و با اجرای یک برنامه سه ساله ویژه. شامل ایجاد "مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب (غیردولتی) " توانمندی خود در این بخشها را ارتقاء بخشد.
ب - تشکل اقتصادی: تشکلهایی که به منظور حفظ حقوق و منافع مشروع و قانونی اعضاء و ساماندهی فعالیت و بهبود وضعیت اقتصادی اعضاء اعم از حقیقی و حقوقی. به موجب قانون و یا به صورت داوطلبانه توسط مدیران صنایع و معادن. کشاورزی. بازرگانی. خدمات و نیز صاحبان کسب یا پیشه یا حرفه و تجارت نزد اتاقها یا سایر مراجع قانونی ثبت شده یا می شوند.
پ - تشکل اقتصادی سراسری: آن دسته از تشکلهای اقتصادی که در چندین استان کشور شعبه و عضو داشته باشند.
تبصره - تشخیص سراسری بودن تشکلهای اقتصادی حسب مورد برعهده اتاقها است.
ت - قانون اصل (44) : عبارت از قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی است.
ث - کسب و کار: به هر نوع فعالیت تکرارشونده و مشروع اقتصادی از قبیل تولید. خرید و فروش کالا و خدمات به قصد کسب منافع اقتصادی اطلاق می شود.
ج - محیط کسب و کار: عبارت است از مجموعه عوامل موثر در اداره یا عملکرد بنگاههای تولیدی که خارج از کنترل مدیران آنها می باشند.
چ - شورای گفت وگو: عبارت از شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی موضوع ماده (75) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب 15/10/1389 است.
ح - دستگاههای اجرائی: شامل کلیه دستگاههای موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 8/7/1386 است.
خ - معاملات متوسط و بزرگ: عبارت از معاملات موضوع ماده (3) قانون برگزاری مناقصات است.
سیر تحول ماده 1 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار